Over het Vrouwencentrum Genk

De hotspot voor alle vrouwen

Vrouwencentrum Genk is een ontmoetingsplaats voor alle vrouwen en meisjes vanaf 16 jaar.

Genk telt meer dan 33000 vrouwen en meisjes, elk met haar eigenheid. De diversiteit onder de Genkse vrouwen is dan ook groot. Het Vrouwencentrum wil er zijn voor al deze vrouwen. Hoe? Door vrouwen een plek te geven waar ze even tijd kunnen investeren in zichzelf.

Het Vrouwencentrum biedt vrouwen kansen, een veilige ruimte en ondersteuning om zich te kunnen versterken in hun talenten, in het maken van eigen keuzes en het bepalen van de richting die ze hun leven willen geven.

Daarnaast is het Vrouwencentrum Genk een plaats waar vriendschappen groeien over grenzen van etniciteit en religie heen en vrouwen hun (professioneel) netwerk kunnen uitbouwen.

Het Vrouwencentrum is een plek waar vrouwen kunnen samen zijn, en in gesprek kunnen gaan over vrouwenthema’s, over de actualiteit, over vraagstukken die hen boeien, ….  met elkaar of met deskundigen.

Vrouwen komen er in contact met het professionele aanbod dat in Genk voorhanden is.

Het Vrouwencentrum Genk informeert vrouwen over wat er zich afspeelt in hun stad en wijk.

 

Partnerschap doet groeien

Het Vrouwencentrum Genk heeft de gewoonte om  met andere organisaties de handen in elkaar te slaan, want samen kunnen we meer betekenen voor de Genkse vrouwen en meisjes.  Ben jij een organisatie die met vrouwen werkt en graag wilt samenwerken met het Vrouwencentrum, neem dan met ons contact op !